Son Dakika
Yaz aylarında ferahlatıcı özelliğiyle bolca tüketilen ve hatta beyaz peynir ve ekmekle birllikte bir öğün olarak bolca yenilen karpuz meyvesinin, aşılama nedeniyle renk, doku, tat ve aromasında değişiklik yaşandığını kaydeden vatandaşlar, eski lezzetin artık bulunamadığını belirtiyor.
“Kar edeyim derken zarar ediyor”
Üreticinin “daha fazla tonaj alayım, kar edeyim” düşüncesiyle kabak aşılı karpuzla yöneldiğini, buna karşı tat, aroma ve rengi beğenmeyen tüketicinin tüketimi azalttığını ifade eden Doğan, bu durumun daha fazla kar hedefindeki üreticiye zarar olarak geri döndüğünü savunarak şunları söyledi: “Kabak köküne aşılanan karpuzun damak tadı yok, yerken kabak tadı bırakıyor. Tadı doğal karpuzdan çok farklı, içi sert ve lifli. Böyle olunca fazla tüketilmiyor. Buzdolabına konulduğunda 1 gün içinde bozuluyor. Erken bozulması nedeniyle tüketimin fazla olduğu restoran gibi yerler de alımlarını azalttı. Bu da tüketimle birlikte fiyatında düşmesine yol açıyor.”
Karpuzun “doğal” mı, “kabak” mı olduğunun dış görünüşünden anlaşılmadığını, yerken fark edilebildiğini kaydeden Doğan, “Doğal karpuz üreten çiftçi de kabak üretimden etkileniyor. Ayrım yapılamadığı için hangisinin doğal, hangisinin kabak aşılı olduğu yenmeden bilinmediği için her ikisinin de fiyatı düşüyor” dedi.
” Aşılı kalın kabuklu olur ’’
BENZER HABERLER